Skorstensfolket bygger blockskorstenar
av pimpsten från Hekla.

Innan husbygget eller renoveringen är i full gång är det bra att börja fundera över skorstenen.

En blockskorsten passar för alla typer av eldstäder, oavsett om det är en braskamin eller en öppen spis. En stor fördel är att du enkelt kan ansluta flera olika eldstäder i samma skorsten. Om du vill även på olika våningsplan. Du kan också välja att montera eldstaden i efterhand. Vid nybyggnation av skorsten eller eldstad krävs det att man gör en kontrollplan. Den kan göras i samarbete med oss eller på egen hand.
- Läs mer om kontrollplan här.
- Ladda ner en mall för kontrollplan här.

Fördelar

– Isokern är marknadens säkraste skorsten.
– En blockskorsten har lång livslängd.
– Isokern blockskorsten har nollavstånd till brännbart material.

En säker produkt

Isokern är marknadens säkraste blockskorsten. Så säker att du kan bygga in den i väggen med nollavstånd till brännbart material. Isokern har också en mycket lång livslängd, vilket innebär att du aldrig mer behöver fundera på att byta ut din skorsten. Att ansluta din eldstad till en blockskorsten innebär god säkerhet som gör att du kan sova gott om nätterna.

En ren naturprodukt

Isokern blockskorstenar är tillverkade i pimpsten från vulkanen Hekla på Island. Pimpsten är en ren naturprodukt som effektivt isolerar värmen och gör att inga giftiga gaser slipper in i din bostad.

Säkerhet för hela familjen

Pimpstenen gör att murstocken aldrig blir för varm. Du behöver alltså inte oroa dig för att nyfikna barnhänder bränner sig på murstocken. Självklart är de även CE-märkta. Skorstensfolket lämnar 10 års garanti på både skorstenen och arbetet om du installerar en blockskorsten från Isokern.