Skorstensfolket bygger stålskorstenar
av syrafast rostfritt rör.

Innan husbygget eller renoveringen är i full gång är det bra att börja fundera över skorstenen. Om du har missat det kan du nästan alltid ändå installera en stålskorsten.

En stålskorsten kan du montera direkt på braskaminen. Den tar liten plats och är perfekt om du har begränsat utrymme. Vid nybyggnation av skorsten eller eldstad krävs det att man gör en kontrollplan. Den kan göras i samarbete med oss eller på egen hand.
- Läs mer om kontrollplan här.
- Ladda ner en mall för kontrollplan här.

Fördelar

– En stålskorsten är enkel att sidoförskjuta.
– En stålskorsten finns i flera färger.
– En stålskorsten passar alla braskaminer och eldstäder på marknaden.

En flexibel lösning

En stålskorsten toppmonterar du direkt på braskaminen om du inte har plats för en blockskorsten eller om du inte helt enkelt föredrar en stålskorsten. Schiedel stålskorstenar passar alla braskaminer och eldstäder på marknaden. De är otroligt flexibla och kan vinklas och sidoförskjutas näst intill hur som helst för att passa perfekt in i ditt hem. Du kan få din stålskorsten fyrkantig eller rund ovan tak. Du kan även välja mellan blanka, svarta eller gråa rör för att matcha skorstenen med din inredning.

Säkra produkter

Skorstensfolket använder sig endast av stålskorstenar som är CE-märkta och innehar byggproduktcertifikat. Vi kan därför lämna 10 års garanti både på material och arbete om du installerar en stålskorsten av Schiedel.